Obavještenje za kupce i poslovne saradnike

Obavještavamo poslovne klijente i kupce da kompanija IMEL d.o.o. Lukavac neće raditi 1. i 2. Maja u skladu sa Zakonom o praznicima.

Želimo vam sretan praznik.

Oglas za posao: Diplomirani inžinjer agronomije (m/ž)

Ako razmišljate o izazovu na poziciji dipl. ing. agronomije, u segmentu ispitivanja metoda uzgoja poljoprivrednih kultura, te razvoju postupaka kako bi se poboljšao njihov kvalitet i rodnost možda je baš ovo prilika koju ste tražili.

Poslujemo u kompleksnom organizacijskom okruženju koje kontinuirano raste i svoj uspjeh prvenstveno dugujemo naporima i kapacitetima naših zaposlenika. Ako ste spremni da sa nama stvarate budućnost, mi ćemo vam pružiti šansu za lični i profesionalni razvoj na radnom mjestu Agronom u proizvodnji.

Opis radnog mjesta:

 • Poslovi uspostave i razvijanje procesa rada na poljoprivrednom dobru društva u području proizvodnje, prerade i tržišnog plasmana proizvoda biljnog porijekla;
 • Planiranje i projektovanje novih nasada, ekoloških uslova proizvodnje, bioloških i fizioloških osobina vrsta bilja;
 • Ispitivanje i primjenjivanje metoda uzgoja poljoprivrednih kultura uz razvoj procedura kako bi se poboljšao njihov kvalitet i rodnost;
 • Usavršavanje metoda prerade sirovih poljoprivrednih proizvoda, selekciju novih sorti, kontrolu sjemenskog materijala i sadnica;
 • Praćenje ostvarivanja očekivanog kvaliteta proizvoda, odobravanja finalnog proizvoda, učestvovanje u radu tima za kvalitet, osiguravanje obavljanja proizvodnje hrane u skladu s propisima i normama za sigurnost i kvalitet hrane, aktivno učestvovanje u izradi i dorađivanju dokumentacije u sistemima kvalitete i sigurnosti hrane, osiguravanje sljedivosti unutar proizvodnje, odobravanje označavanja proizvoda;
 • Pružanje stručnih savjeta i smjernica Upravi društva, kao što je određivanje termina i organizacija žetvu i/ili berbe proizvoda;
 • Vođenje svih propisanih i dogovorenih evidencija (radni nalozi, dnevnik proizvodnje, utrošak materijala, i dr.)
 • Osiguravanje higijenskih uvjeta proizvodnje i pridržavanja Dobre higijenske prakse;
 • Održavanje kvalitetne komunikacije i saradnje s drugim voditeljima odjeljenja u preduzeću;
 • Provođenje mjera zaštite na radu u proizvodnji.

Poželjne kvalifikacije i osobine:

 Razvijen interes za prirodne nauke, u prvom redu hemiju i biologiju,

 • Razvijen smisao za tehničke probleme;
 • Odgovornost i samostalnost u donošenju odluka;
 • Poželjno znanja iz drugih disciplina, kao što su poslovanje i marketing, sposobnost organizovanja rada i rukovođenja;
 • Sposobnost dobre usmene i pismene komunikacije.

Stručna osposobljenost:

 • VSS dipl. ing. agronomije sa ili bez radnog iskustva.

 

Ukoliko ste se prepoznali u ovoj ulozi, te želite postati dio našeg uspješnog tima svoj CV (Evropski format CV) koji će sadržavati prethodne radove i poslove pošaljite putem email-a: posao@imel.ba ili prijavu dostaviti u sjedište firme: Skendera Kulenovića bb 75 300 Lukavac, do 15.04.2017.g.

Kandidati koji ispunjavaju uslove, bit će pozvani na intervju u sjedište firme Imel d.o.o. Lukavac.

 

Uspješno završena edukativna radionica za korisnike ImelBIS sistema!

U utorak 14.03.2017. godine u našem edukativnom centru održana je radionica na temu „Evidencije o radnicima i radnom vremenu u skladu sa pravilnikom“.

Zbog čestih izmjena propisa koji dodatno komplikuju poslovanje, nastojimo našim klijentima olakšati rad i izmjene ugraditi u poslovno informacioni sistem ImelBis. U tu svrhu organizujemo edukativne radionice kako bi se polaznici upoznali sa novinama u programu i educirali za korištenje istih.

Radionici su prisustvovali predstavnici privatnih kompanija i javnih ustanova: Vinković d.o.o Orašje, Kopex-Sarajlić d.o.o Srebrenik, Općina Orašje, Vega-mix d.o.o Živnice, Alfe-mi d.o.o Živnice, Zavod zdravstvenog osiguranja TK, Tvornica cementa Kakanj d.d. Kakanj, STUDEN-AGRANA d.o.o. Rafinerija šećera Brčko Distrikt.

Ovom prilikom želimo se zahvaliti svim učesnicima i nastojat ćemo da i u narednom periodu, shodno potrebama klijenata i izmjeni propisa, organizujemo edukativne radionice za korištenje ImelBis sistema.

O terminima i temama blagovremeno ćemo Vas obavještavati putem naše web stranice.

IMEL nominovan za priznanje „Najpoželjniji poslodavac“ 2017. godine!

Već jedanaestu godinu zaredom, vodeći portal za zapošljavanje u Bosni i Hercegovini – Posao.ba organizuje najveće istraživanje o percepciji najpoželjnijih kompanija na području BiH.

U kategoriji ICT sektora već drugu godinu za redom nominovana je naša kompanija.

Priznanje Najpoželjniji poslodavac je rezultat, odnosno potvrda snage brenda svakog poslodavca, s obzirom na to da se ne može kupiti niti steći bilo kojim putem osim na osnovu glasova ispitanika, u čemu se i ogleda njegova vrijednost.

Kako je istaknuto, ova nominacija poboljšava mogućnost rasta kompanije, vodstvo kompanije u sektoru i imidž kompanije u poslovnom svijetu, zatim dobar tretman zaposlenika i pozitivno radno okruženje i sigurnost radnog mjesta.

Proglašenju najpoželjnijih poslodavaca u našoj zemlji prethodi višemjesečno online istraživanje dostupno javnosti, koja daje svoj glas i ocjenjuje koje kompanije su prema njihovom mišljenju i iskustvu najatraktivnije za rad.

Ovo veliko istraživanje pokazalo je da su nominovani najpoželjniji poslodavci kompanije koje su ulaganjem u svoj brand, u ljude i njihov razvoj i jednakim poštovanjem koji pokazuju prema zaposlenima kao i prema svojim klijentima.

Glas za IMEL možete dati klikom na ovaj link (do 15. aprila)

Oglas za posao: Grafički dizajner i podrška u prodaji

Zbog povećanja obima posla Imel d.o.o. Lukavac raspisuje konkurs za radno mjesto:

 • Grafički dizajner i podrška u prodaji (m/ž) – 1 kandidat

Opis posla:

Tražimo vrijednu i odgovornu osobu za:

 • Rad na grafičkoj pripremi i izradi kataloga, newslettera i grafičkih materijala po potrebi
 • Osmišljavanje i realizacija kreativnih rješenja
 • Dizajniranje medija vizuelnog komuniciranja
 • Izrada i priprema preloma, reklamnih i drugih materijala
 • Podrška u prodaji IT opreme
 • Uređivanje sadržaja na online shop-u
 • Upravljanje asortimanom proizvoda i zalihama
 • Rad sa kupcima

Od Vas se očekuje da posjedujete:

 • SSS/VŠS/VSS, minimalno 2 godine radnog iskustva na poslovima kreativnih i grafičkih procesa samostalno ili unutar neke kompanije (priložiti kao dokaz radna postignuća/materijal)
 • Kreativnost i spremnost za usvajanje novih znanja i izazova
 • Sposobnost konceptualnog razmišljanja
 • Odgovornost i preciznost u radu
 • Sklonost timskom radu
 • Napredno znanje za rad na računaru
 • Izvrsno poznavanje Adobe i Corel paketa
 • Vozačka dozvola B kategorije
 • Dobro vladanje engleskim jezikom

Od nas možete očekivati:

 • Vrhunsko radno okruženje i rad u timu
 • Stimulativna primanja
 • Mogućnost usavršavanja
 • Kontinuirana edukacija

Svi kandidati svoj CV (Evropski format CV) trebaju poslati na adresu: posao@imel.ba uz napomenu: PRIJAVA ZA POSAO: Grafički dizajner i podrška u prodaji 

IMEL d.o.o. će na intervju u sjedište firme Imel d.o.o. Lukavac pozvati one koji uđu u uži izbor za posao.

Oglas ostaje otvoren do 24.3.2017. godine.

ImelBis radionica: „Evidencije o radnicima i radnom vremenu u skladu sa pravilnikom”

U korak sa izmjenama propisa i potrebama korisnika Imel d.o.o Lukavac, organizuje radionicu na temu „Evidencije o radnicima i radnom vremenu u skladu sa pravilnikom“. Cilj radionice je da upozna korisnike sa izmjenama u Imel Bis-u i pruži obuku za korištenje novih opcija.

Šta možete očekivati od radionice?

Polaznici će kroz radionicu biti upoznati sa zakonodavnim okvirom koji reguliše vođenje evidencije o radinicima i radnom vremenu kao i načinu na koji je to riješeno kroz naš program. Kroz praktičan rad prisutnima će se pokazati popunjavanje propisanih evidencija, korištenje već postojećih informacija iz programa kao i generisanje potrebnih izvještaja.

 Kome je radionica namijenjena? 

Radionica je namjenjena rukovodiocima službi i odjeljenja za upravljanje ljudskim resursima, službenicima za obračun plaća i računovođama. Broj učesnika je ograničen!

Kada se radionica održava?

Radionica će se održati u prostorijama Imel-a u Lukavcu, 14.03.2017 g. (Utorak) u periodu od 10:30 do 15:00 sati.

Rok za prijavu 13.03.2017.godine (utorak) do 13 sati.

Dodatne informacije na:

 • Email: edukacija@imel.ba;
 • Tel:  ++ 387 35 550-100; fax: ++ 387 35 553-503

Obavještenje za kupce i poslovne saradnike

Obavještavamo cijenjene kupce i poslovne saradnike da IMEL doo povodom Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine, u srijedu 1. Marta, neće raditi.

Završena implementacija softvera “Kontrola pristupa sa evidencijom radnog vremena” u HI Destilacija AD Teslić

Imel doo uspješno je implementirao softver „Kontrola pristupa sa evidencijom radnog vremena“ u hemijskoj industriji Destilacija AD Teslić.

Implementacija pomenutog softvera nastavak je poslovne saradnje, obzirom da Destilacija a.d. u planiranju i praćenju svog poslovanja koristi integralni informacioni sistem ImelBIS.

Softver za kontrolu pristupa i evidenciju radnog vremena olakšat će praćenje pristupa objektima i prostorijama pomoću uređaja za kontrolu pristupa i identifikacije pristupa putem RFID kartica, dok evidentirani podaci o pristupu pružaju informacije o početku i završetku radnog vremenu kao i ostalim kretanjima.

Projektovanje softvera za Kontrolu pristupa sa evidencijom radnog vremena izvršene je u skladu sa novim Pravilnikom o sadržaju i načinu vođenja evidencije o radnicima i drugim licima angažovanim na radu (Službene novine Federacije BiH br. 92/16 od 18.11.2016. godine)

 

 

 

 

PRIJAVA: Kurs knjigovodstva – početni nivo

Imel doo Lukavac organizuje prvi ciklus edukacije Krus knjigovodstva – početni nivo u 2017. godini. Edukacija daje priliku svima koji su zainteresovani za knjigovodstvo da steknu praktično iskustvo. Pored teorijskog dijela kurs obuhvata i rad kroz program namijenjen za knjigovodstvo – Imel Bis. Na taj način polaznicima se približava rad u praksi i lakše usvaja naučeno. Nakon završetka kursa i uspješnog savladavanja tematike, polaznici dobijaju diplomu/uvjerenje o završenom Kursu knjigovodstva.

Početak: 07. Mart 2017. godine
Završetak: 04. Maj  2017. godine
Predviđeno trajanje kursa: 9 sedmica (36 časova – dva puta sedmično)
Termini: Utorkom i četvrtkom od 17:00

Program kursa se sastoji iz sedam modula:

 • Uvod u knjigovodstvo i upoznavanje sa bilansima,
 • PDV evidencije (KUF, KIF, PPDV, DPDV)
 • Sredstva preduzeća (stalna sredstva i sitan inventar),
 • Robno-materijalni tokovi (maloprodaja i veleprodaja),
 • Novčani tokovi (banke i blagajne),
 • Obračun plaća,
 • Računovodstvo proizvodnje.

Cijena kursa po polazniku: 350 KM. Plaćanje se vrši u 2 rate, prva prije početka edukacije (rezervacija mjesta), a druga nakon završenog prvog mjeseca.

Prijave možete slati do petka, 03. Marta 2017. godine.

Za sve dodatne informacije kontaktirajte nas putem e-maila edukacija@imel.ba ili na broj: (035) 550 100

Prijava na kurs računovodstva

Kaspersky Lab: Platinum Partner priznanje za kompaniju IMEL

Dodjelom Platinum Partner priznanja, kompanija IMEL je potvrdila jedno od liderskih mjesta u implementaciji sigurnosnih rješenja u Bosni i Hercegovini i regiji. Platinum partner je najveće priznanje koje jedna kompanija može dobiti od Kaspersky Lab-a. Ovo priznanje je dokaz velikog broja implementacija antivirusnih rješenja, vrhunske usluge i te nivoa tehničke osposobljenosti.

Kaspersky-Platinum-Partner-in-2017

Ovo je najveće priznanje Kaspersky Laba za našu kompaniju,čiji smo partner još od 2008. godine. Samo u BiH više od 20.000 računara i serverskih sistema, kućnih korisnika, velikih kompanija ili vladinog sektora smo pokrili sa nekom od softverskih žaštita iz Kaspersky Lab-a. Bitno je napomenuti da svakodnevnom edukacijom iz oblasti cyber sigurnosti podižemo nivo kvaliteta podrške u vremenu kada iz godine u godinu internet i računarski kriminal postaje sve rasprostranjeniji, izjavila je Amra Brkić, marketing menadžer u kompaniji Imel.

Bitno je i napomenuti da je Imel do sada dva puta bio proglašeni i najboljim Kaspersky partnerom za istočnu i južnu europu a Platinum Partner je priznanje kao dokaz kontinuiranog i predanog rada.

Kompanija Kaspersky Lab osnovana je 1997. godine u Moskvi sa regionalnim uredima širom svijeta i vodeći je internacionalni proizvođač anitivirusnog software-a i paketa za kompletnu zaštitu informatičkih sistema (email, server, storage, virtuelizacijske platforme itd). Prvi na svijetu implementirali su heurističku analizu virusa i lingvističku analizu teksta te patentirali niz drugih sigurnosnih rješenja. Kaspersky AVP odlikuje velika brzina rada, pouzdanost i fleksibilnost. U komparativnim analizama sa AntiVirusnim proizvodima drugih kompanija redovno zauzimaju prvo mjesto, a dobitnici su brojnih nagrada i priznanja.