Obavještenje

Obavještavamo cijenjene poslovne saradnike i kupce da IMEL neće raditi u subotu, 1.7.2017. godine.

Hvala na razumijevanju.

Bajram šerif mubarek olsun!

Svim pripadnicima islamske vjeroispovjesti želimo da bajramske praznike provedu u miru, slozi, zdravlju i blagostanju, sa svojim porodicama, prijateljima i komšijama.

Oglas za posao: Sales assistant/prodavač IT opreme i usluga

Opis posla:

 • Razvoj i unaprjeđenje maloprodaje i online prodaje
 • Upravljanje asortimanom proizvoda i zalihama
 • Rad u veleprodaji i podrška ključnim kupcima
 • Terenski poslovi i širenje lanca prodaje
 • Planiranje prodajnih aktivnosti i prodajnih akcija
 • Kontinuirano praćenje i analiza tržišta
 • Rad sa kupcima i dobavljačima

Uslovi za radno mjesto:

 • SSS/VŠS/VSS;
 • Minimalno 12 mjeseci radnog iskustva na sličnim pozicijama
 • Dobre organizacijske, komunikacijske vještine i rad u timu
 • Odgovornost i poštovanje zadatih rokova;
 • Vozačka dozvola B kategorije;
 • Dobro vladanje engleskim jezikom;

Neophodne vještine:

 • Poznavanje rada na računaru (Word, Excel, Outlook, Internet);
 • Afinitet za prodaju i usluživanje kupaca;
 • Izražena komunikativnost, prodajne i pregovaračke vještine

Nudimo

 • Vrhunsko radno okruženje i timska podrška;
 • Obuku za rad i edukaciju tokom rada od strane iskusnih prodavaca;
 • Stimulativna primanja;
 • Mogućnost usavršavanja;
 • Kontinuirana mogućnost edukacije i napredovanja;

Svi kandidati svoj CV (Evropski format CV) trebaju poslati na adresu: posao@imel.ba uz napomenu: SALES ASSISTANT/PRODAVAČ IT OPREME I USLUGA

IMEL d.o.o. će na intervju u sjedište firme Imel d.o.o. Lukavac pozvati one koji uđu u uži izbor za posao.

Oglas ostaje otvoren do 10.07.2017. godine.

OGLAS: Potreban prehrambeni tehničar

Podružnica Agroproizvodnja Milino Selo raspisuje oglas za prijem u radni odnos.

Radno mjesto: Prehrambeni tehničar

Opis radnog mjesta:

 • Proizvodnja mliječnih proizvoda i prerade voća i povrća;
 • Praćenje svojstava i kvaliteta ulaznih sirovina,
 • Praćenje ostvarivanja očekivanog kvaliteta proizvoda, odobravanja finalnog proizvoda, učestvovanje u radu tima za kvalitet, osiguravanje obavljanja proizvodnje hrane u skladu s propisima i normama za sigurnost i kvalitet hrane, aktivno učestvovanje u izradi i dorađivanju dokumentacije u sistemima kvalitete i sigurnosti hrane, osiguravanje sljedivosti unutar proizvodnje, odobravanje označavanja proizvoda;
 • Vođenje svih propisanih i dogovorenih evidencija (radni nalozi, dnevnik proizvodnje, utrošak materijala, i dr.)
 • Osiguravanje higijenskih uvjeta proizvodnje i pridržavanja Dobre higijenske prakse;
 • Održavanje kvalitetne komunikacije i saradnje s drugim zaposlenicima;
 • Organizacija dostave i dostava proizvoda;
 • Provođenje mjera zaštite na radu u proizvodnji.

Stručna osposobljenost:

 • Srednja prehrambena ili poljoprivredna škola

Svi kandidati trebaju poslati svoj CV (Evropski format CV) koji će sadržavati prethodne poslove.

Kandidati koji ispunjavaju uslove, bit će pozvani na intervju u sjedište firme Imel d.o.o. Lukavac. Aplicirati možete putem email-a: posao@imel.ba ili prijavu dostaviti u sjedište firme: Skendera Kulenovića bb 75 300 Lukavac.

Oglas ostaje otvoren do 23.06.2017. godine.

Imel u Budvi održao trodnevnu konferenciju “Sea Tech Days 2017”

U Budvi je proteklog vikenda u organizaciji kompanije IMEL održana trodnevna IT konferencija pod nazivom „Sea Tech Days 2017“ sa temom „Napredna ICT infrastruktura i sigurnost okruženja poslovanja“. Konferenciji su prisustvovale neke od vodećih BiH i regionalnih kompanija koje su prepoznale ozbiljnost teme zbog sve učestalijih prijetnji i opasnosti na kojima su izložene organizacije i informacioni sistemi kao što su cyber špijunaža, upadi u poslovne sisteme, gubici podataka te iznude novca. Konfereciji su se pridružili i neki od vodećih stručnjaka i predavači iz kompanija Microsoft, Kaspersky LAB, Fortinet, APC, Lenovo, HP, Tesla.

IMEL kao moderna i odgovorna kompanija, prati trendove u ICT tehnologijama i želi ovom konferencijom da podigne svijest o ICT sigurnosti, koja svakim danom dobija sve više prijetnji na globalnom nivou. Da ozbiljno radimo na tome, dokaz je da smo ove godine postali „Kaspersky LAB Platinum Partner“ čime ponovo ističemo svoj stav prema ICT sigurnosti. Izjavila je Amra Brkić, predstavnica kompanije IMEL.

Amir Bašić, ispred kompanije organizatora u ugodnoj prezentaciji je govorio o sigurnosti informacija i praktičnim situacijama sa terena u našoj zemlji i okruženju te preventivnim rješenjima i dobrim praksama koje za cilj imaju zaštitu od neželjenih situacija u ICT.

Takodjer, jedan od gostiju na konferenciji je predstavnik kompanije „Kaspersky LAB“ Dragan Davidović, koji je govorio o povećanju stepena sigurnosti sistema sa „Kaspersky LAB Advanced“ te naglasio koliki značaj u organizacijama razvijenih zemalja nosi zaštita od cyber kriminala.

Domagoj Draženović iz „Microsofta“ je prezentovao sigurnosne aspekte za Windows Server 2016, Tomislav Tucibat iz „Fortineta“ je održao prezentaciju na temu „Fortinet Security Fabric“ te istakao značaj firewall zaštite, Igor Grčić iz kompanije „HP Aruba“ je predstavio Clearpass kontrolu pristupa mrežama a Jernej Urbas iz „APC“ je govorio o njihovom gledanju i ulozi besprekidnih napajanja za stabilno poslovanje informacionih sistema.

Posljednji napad ransomwarea WannaCry koji je privremeno ili sa trajnim posledicama ugrozio desetine hiljada organizacija u više od 100 zemalja svijeta, su mnogi shvatili kao posljednje upozorenje da moraju konstantno raditi i ulagati u ICT sigurnosti, a u „Imelu“ su i ranije upozoravali na ove probleme te se i dalje nadaju da će se svijest o potrebi zaštite podići na daleko viši nivo kako ne bi došlo do gubitka podataka u poslovnim sistemima i nenadoknadive štete.

Partneri konferencije su bili Bosna Sunce Osiguranje, Procredit Bank i Mi-BOSPO.

Obavještenje za kupce i poslovne partnere

 

Imel doo dana 24.05.2017 godine (srijeda) u periodu od 09 – 15h će biti bez električne energije, zbog radova na elektroenergetskim postrojenjima, koje izvodi RJ Elektrodistribucija Lukavac.

Za sve informacije možete nas kontaktirati putem mobilnih telefona.

Objava dobitnika nagrada u okviru projekta “Jačanje poduzetničke svijesti putem edukacije i prikupljanja elektronskog otpada”

U okviru projekta:Jačanje poduzetničke svijesti putem edukacije i prikupljanja elektronskog otpada“, koji realizuje Udruženje “Zmaj” Lukavac, a finansira Ministarstvo razvoja i poduzetništva Tuzlanskog kantona, izvršena je edukacija mladih u osnovnim školama općine Lukavac, te je nakon edukacije organizovano takmičenje u prikupljanju elektronskog otpada.

Najefikasniji u prikupljanju elektronskog otpada su nagrađeni od strane Imel d.o.o. Lukavac sa nagradama kako slijedi:

Mjesto

Ime i prezime Škola Težina otpada

Nagrada

1

Ameldina Softić Osnovna škola : “Gnojnica” 12,899 kg Televizor

2

Karim Zaimović Osnovna škola : “Lukavac Grad” 11,128 kg

Tablet

3 Tarik Aganonović Osnovna škola :”Poljice” 6,917 kg

Bežični miš i tastatura

Nagrade se mogu preuzeti u periodu: 24.05-26-05.2017. godine svakim radnim danom od 9.00 – 12.00 sati u prostorijama Imel d.o.o. Lukavac

Udruženje „Zmaj“ Lukavac se zahvaljuje Ministarstvu razvoja i poduzetništva, Ministarstvu obrazovanja, nauke, kulture i sporta Tuzlanskog kantona i osnovnim školama općine Lukavac na podršci našem projektu.

Imel d.o.o. Lukavac je prepoznao značaj ovog projekta i obezbjedio nagradni fond.

 

Završen IV ciklus edukacije „Kurs knjigovodstva – početni nivo“

U utorak 09.05.2017.godine u prostorijama Imel doo Lukavac uprličena je dodjela uvjerenja polaznicima prvog ciklusa edukacije u 2017.g „Kurs knjigovodstva – početni nivo“. Edukaciju je pohađalo i uspješno završilo osam kandidata.

Polaznici su istakli da su zadovoljni organizacijom, planom rada i predavanjima, te da bi prepručili kurs svima onima koji žele da se bave knjigovodstvom a nedostaje im potrebnog znanja i praktičnog iskustva.

U okviru nastave pored teorijskog dijela u svakoj oblasti, polaznici su imali priliku da rade i praktičan dio kroz poslovni softver ImelBis.

Cilj kursa je da navedenu tematiku približi kandidatima i da ih osposobi za samostalan rad u knjigovodstvu.

IMEL u Budvi održava trodnevnu konferenciju o sigurnosti u poslovanju

U Budvi se danas u organizaciji kompanije IMEL održava trodnevna IT konferencija pod nazivom „Sea Tech Days 2017“ sa temom „Napredna ICT infrastruktura i sigurnost okruženja poslovanja“. Konferenciji prisustvuju neke od vodećih BiH i regionalnih kompanija koje su prepoznale ozbiljnost teme zbog sve učestalijih prijetnji i opasnosti na kojima su izložene organizacije i informacioni sistemi kao što su cyber špijunaža, upadi u poslovne sisteme, gubici podataka te iznude novca. Konfereciji su se pridružili i neki od vodećih stručnjaka i predavači iz kompanija Microsoft, Kaspersky LAB, Fortinet, APC, Lenovo, HP, Tesla.

-IMEL kao moderna i odgovorna kompanija, prati trendove u ICT tehnologijama i želi ovom konferencijom da podigne svijest o ICT sigurnosti, koja svakim danom dobija sve više prijetnji na globalnom nivou. Da ozbiljno radimo na tome, dokaz je da smo ove godine postali „Kaspersky LAB Platinum Partner“ čime ponovo ističemo svoj stav prema ICT sigurnosti. Izjavila je Amra Brkić, predstavnica kompanije IMEL.

Amir Bašić, ispred kompanije organizatora u ugovdnoj prezentaciji je govorio o sigurnosti informacija i praktičnim situacijama sa terena u našoj zemlji i okruženju te preventivnim rješenjima i dobrim praksama koje za cilj imaju zaštitu od neželjenih situacija u ICT.

Takodjer, jedan od gostiju na konferenciji je predstavnik kompanije „Kaspersky LAB“ Dragan Davidović, koji je govorio o povećanju stepena sigurnosti sistema sa „Kaspersky LAB Advanced“ te naglasio koliki značaj u organizacijama razvijenih zemalja nosi zaštita od cyber kriminala.

Domagoj Draženović iz „Microsofta“ je prezentovao sigurnosne aspekte za Windows Server 2016, Tomislav Tucibat iz „Fortineta“ je održao prezentaciju na temu „Fortinet Security Fabric“ te istakao značaj firewall zaštite, Igor Grčić iz kompanije „HP Aruba“ je predstavio Clearpass kontrolu pristupa mrežama a Jernej Urbas iz „APC“ je govorio o njihovom gledanju i ulozi besprekidnih napajanja za stabilno poslovanje informacionih sistema.

Posljednji napad ransomwarea Wannacrypt koji je privremeno ili sa trajnim posledicama ugrozio desetine hiljada urganizacija u više od 100 zemalja svijeta, su mnogi shvatili kao posljednje upozorenje da moraju kostantno raditi i ulagati u ICT sigurnosti, a u „Imelu“ su i ranije upozoravali na ove probleme te se i dalje nadaju da će se svijest o potrebi zaštite podići na daleko viši nivo kako ne bi došlo do gubitka podataka u poslovnim sistemima i nenadoknadive štete.

Partneri ovog skupa su Bosna Sunce Osiguranje, Procredit Bank i Mi-BOSPO.

Srebrenik: IMEL sponzor “Girls in ICT Day”

U četvrtak, 27.4.2017. obilježen je Međunarodni dan djevojčica u informaciono-komunikacionim tehnologijama u Srebreniku.

Ovaj skup je bio kantonalnog karaktera, uz planove Organizacionog odbora da narednih godina isti obilježe u mnogo širem obimu sa većim brojem učesnika.

Gosti ovog skupa su bili odabrani po pozivu Aktiva nastavnika informatike općine Srebrenik. Na okruglom stolu učestvovali su po dvije učenice i nastavnici/e informatike iz 16 škola sa područja Tuzlanskog kantona (OŠ “Puračić” Lukavac, OŠ “Đuđevik” Živinice, OŠ “Gračanica” Živinice, OŠ “Grivice” Banovići, OŠ “Klokotnica” DobojIstok, OŠ “Kiseljak” Tuzla, OŠ “Gornja Orahovica” Gračanica, OŠ “Musa Ćazim Ćatić” Gradačac, OŠ “Špionica “Srebrenik”, OŠ “Sladna” Srebrenik, OŠ “Rapatnica” Srebrenik, OŠ “DubokiPotok”Srebrenik, OŠ “Tinja” Srebrenik, OŠ “Podorašje” Srebrenik, Prva OŠ Srebrenik i Druga OŠ Srebrenik).

Poslije završenih radionica, upriličena je nagradna igra gdje je sponzor IMEL d.o.o Lukavac obezbijedio nekoliko nagrada, dok su sve učenice dobile i utješne poklone.

Ovaj Dan se u svijetu obilježava od 2011. godine u 150 zemalja diljem svijeta kroz razne manifestacije, radionice, tematske izložbe, okrugle stolove i slične događaje. Ovu inicijativu je pokrenula Međunarodna telekomunikacijska unija (ITU) u sklopu globalnog cilja da se podigne svijest o važnosti osnaživanja i ohrabrivanja djevojčica i djevojaka da se uključe u obrazovne programe s fokusom na IKT ili da grade svoje karijere u ovoj oblasti.