fbpx

Implementirano softversko rješenje MedžlIS u Medžlisu Islamske zajednice Tuzla


Napisano 12.10.2021

„Medžlis Islamske zajednice Tuzla nastoji pratiti moderne tehnologije, kojima se olakšava i unapređuje komunikacija sa članstvom i poslovanje Medžlisa.

U saradnji s kompanijom „Imel“ d.o.o. Lukavac projektovan je i izrađen informacioni sistem za upravljanje poslovnim procesima u Medžlisu. Informacioni sistem je omogućio jednostavniju komunikaciju sa članstvom putem web portala koji je integrisan sa aplikacijom za upravljanje poslovnim procesima kao i ERP sistemom za finansije i računovodstvo i DMS sistemom za upravljanje dokumentima. Integracijom web portala u informacioni sistem izbjegnuta su prepisivanja i dupla upisivanja članova u tabele, postigla se trenutna ažurnost podataka u sistemu te olakšalo kreiranje izvještaja.

Najvažniji dio poslovne aplikacije se sastoji od segmenta rada u Medžlisu i segmenta rada  u džematima, te se na ovaj način uspostavlja uvezan i sistemski rad između džemata i Medžlisa, koji se nalaze na različitim lokacijama.

U poslovnoj aplikaciji je kreiran i najvažniji modul – Vjerske aktivnosti, u kojem se elektronskim putem obrađuju aktivnosti: šerijatska vjenčanja, tehvid, mevlud, salavat i dženaza.

Za upravljanje poslovnom dokumentacijom je implementiran DMS – sistem za upravljanje dokumentima, kako bi svi dokumenti bili obrađeni i sačuvani sistematski i na sigurnoj lokaciji. ImelBIS kao baza informacionog sistema koristi se za upravljanje blagajničkim poslovanjem i finansijsko-računovodstvenim obradama, te mogućava izvještavanje po svim traženim parametrima.

Također, unapređenjem IT infrastrukture i uvođenjem novih sigurnosnih procedura povećan je nivo sigurnosti podataka u Medžlisu, te je implementirano i backup rješenje, kako bi svi podaci koji se obrađuju bili maksimalno sigurni uz visoku dostupnost.“

 

Prof. Dr. Amir Karić, Predsjednik Izvršnog odbora 

Medžlis Islamske zajednice Tuzla 

 

 

Zainteresovani ste za besplatnu prezentaciju?

Ostale novosti

Da li ste pročitali?

Centrala: +387 35 550 100
Prodaja: +387 35 553 504
Radno vrijeme:

Pon – Pet: 07:30 – 16:30 h (maloprodaja)

Pon – Pet: 07:30 – 16:00 h (softver)

Potražite nas na Facebooku, YouTube ili nas kontaktirajte putem e-maila na info@imel.ba