fbpx

Upotrebom ImelHIS-a onemogućena manipulacija robom i gotovinom u ugostiteljstvu


Napisano 01.11.2022

HOTELSKI INFORMACIONI SISTEM implementiran u hotelu Muška voda Kladanj. O implementaciji i zadovoljstvu istog piše nam direktorica kompleksa Muška voda Kladanj gospođa Rašida Salihović, diplomirani ekonomista (certificirani računovođa).

 

„Imel je kompanija za koju već dugi niz godina znam, uglavnom zbog nabavke IT opreme sa IMEL Shopa po čemu su prepoznati u cijeloj BiH. Pored toga IMEL je poznat kao tvorac sopstvenog softverskog rješenja ImelBIS integralni informacioni sistem.

Znamo da je danas nezamislivo ostvariti bilo kakve rezultate bez primjene odgovarajućih softverskih rješenja u bilo kojoj djelatnosti pa tako i u hotelijerstvu. Hotelski informacioni sistem ImelHIS idealno je rješenje za naš kompleks. Sistem, sam po sebi, je dosta logičan i user friendly. Pruža mogućnost prilagodbe i integrisan je sa informacionim sistemom ImelBIS. Ova integracija nam pruža niz prednosti i korisnih izvještaja.

Sada možemo automatski razdužiti artikle sa lagera krenuvši od izdavanja računa putem POS aparata. Cilj nam je da sve što prodamo automatski razdužimo i u svakom momentu imamo stvarnu sliku stanja našeg poslovanja. Također gostima se mogu izdavati računi za sve konzumacije te naplatiti u restoranu kao pojedinačan ili izvršiti prenos na sobu kao objedinjen obračun usluga. Modul vezan za osnovna sredstva nas je očarao. Pored toga sav proces vođenja stalnih sredstava je zaokružen a praćenje lagera veleprodaje i maloprodaje je jako jednostavno i praktično.

Restoran, hotel, cijeli kompleks uvezan – to je jedna od glavnih prednosti implementacije hotelsko informacionog sistema ImelHIS u našem sportsko – rekreativnom kompleksu.

Ono što moram naglasiti, ključno u ovome svemu jeste UVID. Potpuna evidencija inputa i outputa kroz cjelokupn naš poslovni proces. Na ovaj način su spriječeni problemi manipulacije gotovinom i robom sa kojima se inače suočavaju uslužne djelatnosti. 

Nama je veoma važno da u svakom momentu poslovanja nakon redovne evidencije vidimo stvarno stanje te smanjimo mogućnost pogreške, na bilo kojoj poziciji u našem poslovanju, a to nam je IMEL omogućio sa svojim rješenjima.“

 

 

 

Zainteresovani ste za ImelHIS. Želite besplatnu prezentaciju?

Ostavite Vaše podatke a mi ćemo Vas ubrzo kontaktirati.

Ostale novosti

Da li ste pročitali?

Centrala: +387 35 550 100
Prodaja: +387 35 553 504
Radno vrijeme:

Pon – Pet: 07:30 – 16:30 h (maloprodaja)

Pon – Pet: 07:30 – 16:00 h (softver)

Potražite nas na Facebooku, YouTube ili nas kontaktirajte putem e-maila na info@imel.ba