fbpx

Jasmin Besic, izvrsni direktor Instituta za razvoj mladih KULT


Napisano 04.03.2021

Institut za razvoj mladih KULT od početka 2014. godine koristi softver ImelDMS u svom svakodnevnom radu. Iako postoji mogućnost korištenja samo određenih dijelova aplikacije, Institut se odlučio u najvećoj mogućoj mjeri iskoristiti sve njene prednosti kako bi poboljšao svoj administrativni sistem.

 

ImelDMS je višestruko unaprijedio naše administrativne procese kao, naprimjer: standardizirao je sistem vođenja protokola, uveo je red u definiranju zaduženih osoba za pojedine dokumente, omogućio je olakšanu izradu poslovnih dopisa i drugih obrazaca, napravio je smislenu vezu između elektronske i fizičke građe, pojednostavio je pretragu, čuvanje i arhiviranje dokumentacije, te je omogućio uvid i kontrolu poslovnih procesa. Uzimajući navedene, ali i sve ostale prednosti ImelDMS-a, smatramo da je uvođenje ove aplikacije u naš rad zamijenilo amatersko vođenje elektronske arhive u dobro nam poznatim folderima. Za Institut su folderi prošlost u koju se ne želimo vratiti.

 

Uzimajući u obzir da su svi naši podaci spašeni na serveru, omogućen nam je rad u ImelDMS-u s bilo kojeg računara ma gdje se on nalazio na svijetu, a na kojemu je instalirana aplikacija i koji ima internetsku konekciju. Tako možemo neometano raditi u softveru bez obzira gdje smo.

 

 

Iako ImelDMS sa sobom nosi mnoge ranije spomenute prednosti, nama kao klijentima je izuzetno važna stalna podrška proizvođača softvera. Preduzeće Imel je u dosadašnjoj saradnji pokazalo maksimalan nivo uslužnosti prema nama kao partneru. Bilo da se radi o prilagođavanju softvera našim potrebama, o obukama ili o rješavanju nastalih problema, saradnici/e Imela su u rekordnom roku rješavali naše zahtjeve – kako na licu mjesta, tako i udaljenom podrškom putem interneta.

 

S obzirom da je Institut za razvoj mladih KULT nevladina organizacija, izuzetno cijenimo i to što je Imel i društveno odgovorno preduzeće, odazivajući se na naše pozive na partnerstvo u različitim projektima, a jedan od njih je i saradnja na obuci omladinskih lidera/ica.

 

Jasmin Besic, izvrsni direktor

Institut za razvoj mladih KULT

Ostale novosti

Da li ste pročitali?

Centrala: +387 35 550 100
Prodaja: +387 35 553 504
Radno vrijeme:

Pon – Pet: 07:30 – 16:30 h (maloprodaja)

Pon – Pet: 07:30 – 16:00 h (softver)

Potražite nas na Facebooku, YouTube ili nas kontaktirajte putem e-maila na info@imel.ba