fbpx

Izvještaj sa TechCruise konferencije


Napisano 24.10.2019

Uvijek uz dozu samokritičnoti na vlastiti račun poslije organizacije i nekih ranijih skupova, danas po okončanju konferencije kada pišemo ovaj članak nakon nekoliko desetina primljenih „pohvalnih“ emailova i poruka možemo konstatovati da je Prva poslovno-tehnološka konferencija TechCruise 2019 završena sa uspjehom i da je dobila prolazne ocjene većine učesnika.

 

Možda riječ „najveća“ koja se provačila kroz najavu konferencije zvuči i grubo i isprano, ali neke činjenice, brojevi i dešavanja na samom eventu s pravom može opravdati epitete najveće poslovno-tehničke konferencije koja se desila ove godine na prostoru BiH. Po ukupnom broju gostiju sigurno ne, ali sadržajno nam se čini više nego zadovoljavajuće čemu kumuju broj priznatih predavača koji su bili govornici i teme koje su obuhvaćene, gosti – predstavnici više od 200 kompanija, te propratni sadržaji a možda najvažnije i energija koja je vladala među posjetiocima.

 

Veliko olakšanje za nas ispred organizacionog odbora (malog tima od 5 ljudi iz Imela) su bili i posvećenost svih ostalih angažovanih u realizaciji projekta krenuvši od hotelskih i ugostiteljskih objekata i smještajnih kapaciteta, koji do sada nisu imali prilike biti domaćini konferencijama i većim poslovnih dešavanjima (što nas upočetku činilo nervoznim) do agencija koje su radile na finalnom dijelu organizacije konferencije a što za rezultat ima proizvod TechCruise koji je garant da na ovim prostorima postoji potencijal i za još veće skupove i dešavanja šireg regionalnog značaja.

 

Konferencija je obuhvatila više različitih sfera a osnovni cilj bio je ukazati na šire pozitivne promjene koje donosi digitalna transformacija kroz četiri tematski povezane cjeline a to su biznis, digitalni marketing, informacione tehnologije i javnu upravu čime smo pokušali sadržaj prilagoditi skoro svakoj kompaniji i organizaciji.

 

Uspjeli smo u tri dana kalendarski poslednje sedmice ljeta na jezeru Modrac ugostiti blizu 400 učesnika, referentne do vrhunske predavače iz 9 zemalja regije i europe, održati sva predviđena predavanja, a naše skromno mišljenje jeste da smo uspjeli i motivisati učesnike i svjedočiti nekim novim poslovnim projektima čime smo i ostvariti veći dio naših zacrtanih ciljeva za prvu godinu.

 

Učesnici su od predavača (neki iza sebe imaju i više od 300 konferencija širom svijeta) mogli naučiti ili se za početak informisati kako se uspješno nositi u svijetu neprestanih inovacija, kako raditi istraživanja, analizu, digitalni marketing i prodaju uz sigurno poslovanje i kako se uhvatiti u koštac sa sve većim problemom u internom radu sa ljudskim resursima ali i klijentima.

 

Pored predavanja, na konferenciji su bili prikazani i uspješni primjeri iz prakse te načini poslovanja o kojima su raspravljali vrhunski stratezi na panel diskusiji pod nazivom Challenges & Opportunities.

 

Za vrhunsku konferenciju jednako je važno da osim životnih i poslovnih iskustava predavača i učesnika postoji dobra i pozitivna energija. Pozitivna energija mogla se osjetiti na predavanjima, biznis sesijama a posebno na B2B networing zabavi koja se odvijala prvo veče konferencije.

 

Eksploziju pozitivne energije i zabave imali smo drugo veče konferencije na velikom TechCruise konferencijskom partiju koju su začinili i gosti Tropico Band i D-Mol.

 

Propusta u organizaciji je bilo posebno kada se organizuje nešto prvo i drugačije, ali kada sumiramo događaj iz ove perspektive možemo reći da je konferencija bila mjesto pozitivne energije, znanja, kreativnosti, prilika, volje za učenjem i uspostavljanja novih prijateljstava.

 

IMEL je na tržištu prisutan više od 25 godina a svaki novi projekat doprinosi i daje neka nova iskustva koja ćemo nadam se uz pomoć i uključenje šire zajednice i partnera iskoristiti i za naredne godine. TechCruise 2019 bi trebao biti dokaz i potvrda se se na jedno mjesto mogu okupiti kompanije i organizacije koje su prepoznale potrebe za promjenama, poslodavci i javna uprava koja teži efektivnijem poslovanju i uposlenici koji svojim pozitivnim primjerima razmjenama iskustva i dodatnom edukacijom i usavršavanjem mogu biti vjetar u leđa konkurentnijem poslovanju.

 

Podršku za programski sadržaj kao i ambijent konferencije na prvoj TechCruise konferenciji pružili su prijatelji i sponzori : DELL EMC, Kaspersky LAB, LENOVO, Huawei, Posao.ba, Intellinet, APC, Vertiv, D-Link, QNAP, F5, ComTrade, KimTec, Lexmark, Microsoft, ASBIS, Adriatic osiguranje, CPE, NLB Banka, HUAWEI, EPSON, Jochen Schwizer MyDays Group, Synology, Gauss, Boreas, BitAlliance, Adizes South East, Lilium Digital, Escape, Lukavac Cement, Spreča, Općina Lukavac, Ministarstvo Turizma TK, Europska Banka za obnovu i razvoj, BH-Telecom, Star-Centar, Philip Morris, Branded, Colosseum i dr.

 

Preuzeto sa techcruise.ba

Ostale novosti

Da li ste pročitali?

Centrala: +387 35 550 100
Prodaja: +387 35 553 504
Radno vrijeme:

Pon – Pet: 07:30 – 16:30 h (maloprodaja)

Pon – Pet: 07:30 – 16:00 h (softver)

Potražite nas na Facebooku, YouTube ili nas kontaktirajte putem e-maila na info@imel.ba