PRIJAVA: Kurs knjigovodstva – početni nivo

Imel doo Lukavac organizuje drugi ciklus edukacije Krus knjigovodstva – početni nivo u 2018. godini.Kurs je prilagođen učenicima, studentima ekonomije i svima onima koji žele da se edukuju u oblasti knjigovodstva bez obzira na predznanje. Pored teorijskog dijela kurs obuhvata i rad kroz program namijenjen za knjigovodstvo – Imel Bis, kojeg primjenjuje veliki broj preduzeća. Na taj način polaznicima se približava rad u praksi i lakše usvaja naučeno. Nakon završetka kursa i uspješnog savladavanja tematike, polaznici dobijaju uvjerenje o završenom Kursu knjigovodstva.

Početak: 23. Oktobar 2018. godine
Završetak: 13. Decembar 2018. godine
Predviđeno trajanje kursa: 8 sedmica (32 časa – dva puta sedmično)
Termini: Utorkom i četvrtkom od 17:00

Program kursa se sastoji iz šest modula:

 • Uvod u knjigovodstvo i upoznavanje sa bilansima,
 • PDV evidencije (KUF, KIF, PPDV, DPDV)
 • Sredstva preduzeća (stalna sredstva i sitan inventar),
 • Robno-materijalni tokovi (maloprodaja i veleprodaja),
 • Novčani tokovi (banke i blagajne),
 • Obračun plaća.

Cijena kursa po polazniku: 350 KM. Plaćanje se vrši u 2 rate, prva prije početka edukacije (rezervacija mjesta), a druga nakon završenog prvog mjeseca. U cijenu je uključeno: literatura, prateći materijal i uvjerenje. Praktikuje se rad u malim grupama (do 8 polaznika).

Prijave možete slati do petka, 19. Oktobra 2018. godine.

Za sve dodatne informacije kontaktirajte nas putem e-maila edukacija@imel.ba ili na broj: (035) 550 100 kontakt osoba Merima Tufekčić.

Prijava na kurs računovodstva

IMEL d.o.o. uspješno realizovao projekat implementacije elektronskog poslovanja u Opštini Novi Grad

U martu 2018. godine Imel d.o.o i Opština Novi Grad potpisali su Ugovor o implementaciji Sistema za upravljanje dokumentima – ImeDMS i aplikacije za elektronsku upravu – eUprava.

Implementacija je realizovana u okviru projekta „Lokalni integrisani razvoj“ a cilj same implementaciije je bio pojednostaviti protok  i rad sa dokumentacijom unutar službi Općine te uspostaviti bolju komunikaciju na relaciji Općina-građani i ubrzati rješavanje podnešenih zahtjeva od strane građana.

Sistem za upravljanje dokumentima ImeDMS (Document management system) organizacijama pored upravljanja dokumentima omogućava i sljedeće benefite:

 • Dostupnost svim elektronskim dokumentima prema definisanim pravima pristupa zaposlenih (osiguravanje dokumenata);
 • Upravljanje poslovnim procesima i bolju organizaciju rada;
 • Upravljanje životnim ciklusom dokumenta;
 • Upravljanje fizičkom i elektronskom arhivom;
 • Učinkovito upravljanje vremenom i novcem (elektronska distribucija bez dodatnog kopiranja) i još mnoge prednosti ovog sistema.

Elektronska uprava pojednostavljuje i ubrzava komunikaciju građana i javne uprave/opštine te povećava transparentnost javnog sektora u pružanju javnih usluga. Aplikacija obuhvata sljedeće module:

eMatičar – predstavlja modul koji omogućava građanima da na jednostavan i brz način mogu dobiti izvode iz matičnih knjiga (MKR, MKV, MKD, MKU) u bilo koje doba dana 24/7/365;

eDokumenti – omogućava građanima da dobiju sve potrebne informacije i da na jednostavan način popune određene prijave/zahtjeve/obrazce on-line putem;

eDijaspora – ubrzava proces komunikacije na relaciji dijaspora-javna uprave/opštine te povećava transparentnosti javnog sektora u pružanju javnih usluga i za građane koji se nalaze u dijaspori;

Servis48 – građani u svakom momentu mogu elektronski prijaviti komunalni problem ili postaviti pitanje Opštinskoj upravi;

eStatus – elektronska provjera statusa podnešenog zahtjeva, da li je završen ili kod koga se nalazi podnešeni zahtjev.

Kako je protekao proces implementacije Sistema za upravljanje dokumentima i elektronske Uprave, te kako je realizacijom pomenutog zadovoljna Opština Novi Grad možete pogledati na linku

 

http://www.opstina-novigrad.com/index.php/aktuelno-opstina/361-elektronsko-poslovanje-u-opstinskoj-upravi

http://www.opstina-novigrad.com/index.php/aktuelno-opstina/362-pusten-u-rad-online-servis-za-gradane-euprava

 

 

 

Obavještenje za kupce i poslovne saradnike

Obavještavamo cijenjene poslovne saradnike i kupce da IMEL neće raditi u utorak, 21.8.2018. godine povodom nastupajućeg praznika Bajrama.

Svim pripadnicima islamske vjeroispovjesti želimo da bajramske dane provedu u miru, slozi, zdravlju i blagostanju sa svojim porodicama, prijateljima i komšijama.

Oglas za posao

Zbog povećanja obima posla Imel d.o.o. Lukavac raspisuje konkurs za radno mjesto:

SENIOR SOFTVER INŽENJER (m/ž) – 1 izvršilaca

Zadaci:

 • Učešće u procesu planiranja, razvoja i održavanja aplikativnih rješenja;
 • Kontrola i analiza aplikativnih rješenja;
 • Unapređenje vlastitih tehničkih vještina iz domena razvoja aplikativnih rješenja;

Uslovi:

 • SSS/VŠS/VSS smjer računarstvo i informatika;
 • Minimalno 5 godinа radnog iskustva u oblastima koje se traže oglasom;
 • Napredno poznavanje: Microsoft .NET, ASP.NET web forms, ASP.NET MVC, C# i SQL Server;
 • Dobro vladanje engleskim jezikom;
 • Kreativnost, upornost, analitičnost, odgovornost, te orijentisanost na učenje i usvajanje novih znanja i vještina;
 • Dobre organizacijske, komunikacijske vještine i rad u timu;
 • Odgovornost i poštovanje zadatih rokova;
 • Vozačka dozvola B kategorije;

Svi kandidati trebaju dostaviti:

1. CV (Evropski format CV)
2. Motivaciono pismo (navedite zašto mislite da ste najbolji kandidat za ovaj posao)

Kandidati koji ispunjavaju uslove, bit će pozvani na intervju u sjedište firme Imel d.o.o. Lukavac. Aplicirati možete putem email-a: posao@imel.ba. Oglas ostaje otvoren do popune radnog mjesta. 

Završen VI ciklus edukacije „Kurs knjigovodstva – početni nivo“

U utorak 29.05.2018. godine u prostorijama kompanije Imel upriličena je dodjela uvjerenja polaznicima prvog ciklusa edukacije „Kurs knjigovodstva – početni nivo“ u 2018.godini. Edukaciju je pohađalo i uspješno završilo sedam kandidata.

U okviru nastave pored teorijskog dijela u svakoj oblasti, polaznici su imali priliku da rade i praktičan dio kroz poslovni softver ImelBis. Obrađene su sledeće teme:

 • Uvod u knjigovodstvo i upoznavanje sa bilansima,
 • PDV evidencije (KUF, KIF, izrada PDV prijave i DPDV obrazca),
 • Stalna sredstava i sitan inventar),
 • Robno-materijalni tokovi (veleprodaja i maloprodaja – nabavka robe, prelokacije, prodaja i nivelacije),
 • Novčani tokovi (evidentiranje novčanih tokova kroz blagajnu i izvode),
 • Obračun plaća ( obračun plaće zaposlenika u skladu sa zakonskim propisima),

Polaznici su istakli da su zadovoljni organizacijom, planom rada i predavanjima, zbog toga ćemo se potruditi da nastavimo sa organizacijom navedene edukacije i u narednom periodu. Naredni ciklus predviđen je u periodu oktobar/novembar 2018.

 

 

“Novogodišnje radosti za najmlađe u Imel-u”

Povodom obilježavanja novogodišnjeg praznika, a na veliku radost mališana uz zabavu i Djeda Mraza, kompanija Imel d.o.o. je  upriličila svečanu podjelu paketića za djecu svojih uposlenika.

 

 

 

Obavještenje za kupce i poslovne saradnike

Obavještavamo cijenjene kupce i poslovne saradnike da IMEL doo povodom Nove godine 1. i 2. januara 2018. neće raditi.

 

Završen V ciklus edukacije „Kurs knjigovodstva – početni nivo“

U utorak 12.12.2017. godine u prostorijama Imel doo Lukavac upriličena je dodjela uvjerenja polaznicima drugog ciklusa edukacije u 2017.g „Kurs knjigovodstva – početni nivo“.

U okviru nastave pored teorijskog dijela u svakoj oblasti, polaznici su imali priliku da rade i praktičan dio kroz poslovni softver ImelBis. Rad u malim grupama omogućava da se posveti svakom kandidatu pojedinačno, to je nešto čime su polaznici posebno bili zadovoljni. Takođe, istakli su da bi preporučili ovaj kurs svojim poznanicima i svima onima koji žele da se bave knjigovodstvom a nedostaje im potrebnog znanja i praktičnog iskustva.

Zbog velikog broja zainteresovanih kandidata, nastavićemo da organizujemo edukaciju i u narednoj godini.

Za sve detalje o prijavi i početku, pratite našu stranicu www.imel.ba

Sporazum o saradnji Imel d.o.o. i BIT Alliance

U interesu razvoja i stvaranja pozitivnog poslovnog ambijenta softverske industrije u BiH, softverska kompanija Imel d.o.o i Bit Alijansa potpisali su memorandum o međusobnoj saradnji.

Sporazum o pridruživanju potpisali su Mevludin Čeliković, direktor kompanije Imel d.o.o. i Armin Talić, generalni direktor udruženja Bit Alijansa.

Pridruživanje kompanije Imel d.o.o udruženju Bit Alijansa podrazumjeva rad na rješavanju dva najveća problema sa kojima se softverske kompanije suočavaju u poslovanju u BiH, poput nedostatka visokoobrazovnih kadrova i izostanak podsticaja od strane nadležni institucija sa svih nivoa vlasti u BiH, ali i fer play djelovanje članica u ovoj branši.

Imel d.o.o već 23 godine bavi se proizvodnjom integralnih informacionih sistema – ERP i namjenskih softverskih rješenja za poslovne subjekte. Među klijentima ove kompanije nalaze se male, srednje i velike kompanije koje dolaze iz različitih oblasti industrije. Realizacija projekata zasnovana je na  maksimalnom ulaganju stečenih znanja i iskustava uz upotrebu savremenih tehnologija.

Više informacija na http://bit-alliance.ba/bs/kompanija-imel-nova-clanica-udruzenja-bit-alijansa/

Obavještenje za kupce i poslovne saradnike

Obavještavamo cijenjene poslovne saradnike i kupce da IMEL neće raditi u petak i subotu, 1 i 2.9.2017. godine povodom nastupajućeg praznika Bajrama.

 

Svim pripadnicima islamske vjeroispovjesti želimo da bajramske dane provedu u miru, slozi, zdravlju i blagostanju sa svojim porodicama, prijateljima i komšijama.