fbpx

Brza i precizna kontrola i praćenje Vaših narudžbi – uvezano s online shop-om!


Napisano 16.11.2023

U današnjem dinamičnom poslovnom okruženju, gdje je brzina od suštinskog značaja, efikasno upravljanje zahtjevima i narudžbama kupaca postaje ključno za uspjeh svake organizacije koja se bavi prodajom proizvoda ili usluga.

ImelBIS ERP pruža sveobuhvatno rješenje koje omogućava kompanijama da na efikasan način upravljaju ovim procesima, a kada je uvezan s online shop-om, rezultati su još impresivniji. Kako je to obuhvaćeno u ImelBIS-u? 

 

Evidentiranje zahtjeva

 

 

Jedna od ključnih funkcija ImelBIS ERP-a je evidentiranje zahtjeva  i narudžbi kupaca. Ova opcija omogućava organizacijama da brzo i precizno bilježe sve narudžbe kupaca. Bez obzira na to da li je riječ o aktivnim, neaktivnim, zaključenim narudžbama, pa čak i kojim kanalom su došli ti zahtjevi odnosno narudžbe kupaca. Uglavnom je to Vaš online shopu, o čemu ćemo pisati malo  ImelBIS omogućava korisnicima da zabilježe svaki zahtjev i dodijele mu odgovarajući status.

 

Rješavanje zahtjeva

Nakon što su zahtjevi evidentirani, ImelBIS ERP pruža alate za učinkovito rješavanje istih. Integracija s online shop-om omogućava timu za podršku da brzo pristupi svim relevantnim informacijama, uključujući detalje o proizvodima, narudžbama i komunikaciji s kupcem. Ovo ubrzava proces rješavanja zahtjeva i povećava zadovoljstvo kupaca.

 

Status zahtjeva i narudžbi

ImelBIS ERP nudi pregledan prikaz statusa svih zahtjeva i narudžbi. Ova opcija omogućava menadžmentu da prati napredak, identificira eventualne probleme i pravovremeno reaguje. Online shop je integriran na način da se sve promjene u statusu ažuriraju u stvarnom vremenu, čime se omogućava brza i tačna informacija za sve relevantne aktere.

 

Status proizvodnje

Za organizacije koje se bave proizvodnjom, praćenje statusa proizvodnje ključno je za optimizaciju lanca opskrbe. ImelBIS ERP omogućava praćenje proizvodnih procesa, a integracija s online shop-om osigurava da se kupci informišu o trenutnom stanju proizvoda koje su naručili.

 

Status reklamacija

Upravljanje reklamacijama može biti izazovno, ali ImelBIS ERP olakšava ovaj proces. Od evidentiranja reklamacije do praćenja statusa rješavanja, sve informacije su dostupne na jednom mjestu. Online shop je također uključen u ovaj proces, pružajući transparentnost i povjerenje kupcima.

 

Status ponuda

Za organizacije koje često šalju ponude kupcima, praćenje statusa ponuda je od suštinskog značaja. ImelBIS ERP omogućava praćenje od trenutka kada je ponuda poslana do trenutka kada je prihvaćena ili odbijena. 

 

Odloženi zahtjevi

Nerijetko se susrećemo s odloženim zahtjevima, bilo da su u pitanju isporuke ili posebni zahtjevi kupaca. ImelBIS ERP omogućava precizno praćenje odloženih zahtjeva, a online shop osigurava da kupci budu obaviješteni o svim relevantnim informacijama, minimizirajući neugodna iznenađenja.

 

 

Brza integracija s online shop-om

Ono što čini ImelBIS ERP posebno efikasnim je brza integracija s online shop-om. Sve informacije koje se evidentiraju u ERP-u ažuriraju se na online shop-u u roku od 5 sekundi. Ovo omogućava stvarno vrijeme ažuriranja svih relevantnih podataka, uključujući informacije o proizvodima, cijenama i dostupnosti.

 

 

Online shop je povezan s ImelBIS-om na način da su svim artiklima dodijeljeni određeni atributi. Ovi atributi predstavljaju preduslov da bi se artikal prikazao na shop-u. Osim toga, web kategorije su organizirane po grupama i podgrupama, a svaki artikal je dodijeljen odgovarajućoj kategoriji. Ovo omogućava precizno upravljanje prikazivanjem artikala na shop-u, čime se poboljšava korisničko iskustvo.

 

ImelBIS ERP uvezan s online shop-om predstavlja snažan alat za unapređenje poslovanja. Ova integracija omogućava organizacijama da brže reaguju na zahtjeve kupaca, poboljšaju efikasnost internih procesa i povećaju zadovoljstvo kupaca. Sa stvarnim vremenom ažuriranja informacija na online shop-u, kompanije stiču konkurentsku prednost i ostvaruju sinergiju između digitalnog poslovanja i upravljanja resursima. Integracija ImelBIS-a s online shop-om nije samo tehnološki iskorak, već i strategija koja omogućava organizacijama da budu agilne i konkurentne u savremenom poslovnom okruženju.

 

Zainteresovani ste za besplatnu prezentaciju?
Pošaljite svoje podatke, i stupit ćemo u kontakt!

Ostale novosti

Da li ste pročitali?

Centrala: +387 35 550 100
Prodaja: +387 35 553 504
Radno vrijeme:

Pon – Pet: 07:30 – 16:30 h (maloprodaja)

Pon – Pet: 07:30 – 16:00 h (softver)

Potražite nas na Facebooku, YouTube ili nas kontaktirajte putem e-maila na info@imel.ba