fbpx

ImelBIS ERP: Ključ za efikasno planiranje i praćenje proizvodnje


Napisano 20.10.2023

U dinamičnom svijetu poslovanja, gdje brzina i preciznost igraju ključnu ulogu, pravilno planiranje i praćenje proizvodnje su neophodni za opstanak i rast kompanija. ImelBIS integralni informacioni sistem dolazi kao moćan alat koji omogućava kompanijama da preuzmu kontrolu nad svojim proizvodnim procesima i ostvare konkurentske prednosti.

 

Nijedna kompanija nije ista

Svaka kompanija ima svoje jedinstvene potrebe i specifičnosti u proizvodnji. Bez obzira na to da li se radi o proizvodnji robe ili pružanju usluga, ImelBIS pruža prilagodljivo rješenje koje se može oblikovati prema vašim zahtjevima. Softver razumije da nema dvije identične kompanije, te se fokusira na stvaranje prilagođenog okvira koji odgovara vašoj organizaciji.

 

Implementacija i integracija

ImelBIS Informacioni Sistem pruža znatno više od običnog softvera. On donosi dublje razumijevanje i promišljanje procesa kroz implementaciju. Implementacija ImelBIS-a ima dvostruke koristi za kompaniju – operativne i strateške. Operativne koristi se ogledaju kroz povećanje efikasnosti poslovnih procesa, dok strateške koristi osiguravaju potrebne informacije za donošenje ključnih poslovnih odluka.

Implementacija ERP sistema nije samo pitanje zamjene softverskih alatki. Ona je proces poboljšanja poslovnih procesa i reinženjeringa koji se prilagođava vašoj organizaciji. Ovaj pristup je ključan jer se svaki proizvodni proces razlikuje zbog faktora kao što su oprema, tehnologija, organizaciona kultura i upravljanje.

ImelBIS tim implementatora donosi bogato iskustvo u industriji i može pružiti najbolja rješenja za prevazilaženje izazova u proizvodnji. Implementacija se izvodi u fazama, uz pažljivo pripremljen plan implementacije, što omogućava da se zajedno sa klijentom postigne uspjeh.

 

Transparentnost u stvarnom vremenu

ImelBIS ERP je ključ za postizanje transparentnosti u proizvodnji u stvarnom vremenu. Bez obzira gdje se nalazili, ImelBIS vam omogućava uvid u sve aspekte proizvodnje. Ovo je ključno za donošenje brzih i informisanih odluka.

Sistem je razvijen na temelju najboljih praksi kompanija i dubokih analiza načina poslovanja. To rezultira softverskim rješenjem koje je primjenjivo u svim organizacijama. ImelBIS ERP omogućava profitabilno poslovanje, kontinuirano prilagođavanje i održivi rast kompanije.

 

Realnost globalizacije

U eri globalizacije, proizvođači se suočavaju sa sve većim izazovima. Kako bi ostali konkurentni, moraju skratiti cikluse razvoja i proizvodnje, poboljšati kvalitetu, prilagoditi se zahtjevima kupaca i smanjiti troškove. ImelBIS ERP omogućava kompanijama da se nose sa ovim izazovima.

Sistem omogućava upravljanje ključnim poslovnim procesima, uključujući prodaju, nabavku, upravljanje zalihama, proizvodnju, finansije i ljudske resurse. Pruža adekvatno praćenje kvaliteta i omogućava kompanijama da odgovore na postavljene zahtjeve tržišta.

 

Savršena sinergija

ImelBIS uspostavlja sinergiju između svih funkcija unutar organizacije. Ovo uključuje prodaju, tehničko-tehnološku pripremu, nabavku, proizvodnju i računovodstvo. Za mnoge kompanije, obračun proizvodnje  je od suštinskog značaja. ImelBIS omogućava precizno praćenje svih troškova i cijena koštanja učinaka zaposlenih i gotovih proizvoda.

 

Benefiti implementacije

Benefiti ImelBIS implementacije su razlog zašto biste trebali razmotriti ovaj informacioni sistem. To uključuje ranije prepoznavanje problema u proizvodnji, povećanu konkurentnost, smanjenje troškova držanja zaliha, bolje upravljanje transakcijama i donošenje boljih poslovnih odluka. Takođe omogućava lakši pristup podacima i smanjuje troškove računovodstva zbog manjeg broja grešaka.

 

 

U zaključku, ImelBIS je ključ za uspješno planiranje i praćenje proizvodnje. Njegova sposobnost prilagođavanja, duboko razumijevanje procesa i sposobnost donošenja informisanih odluka čine ga neprocjenjivim partnerom za modernu kompaniju. Bez obzira na industriju u kojoj poslujete. 

 

S nama, svaki korak u proizvodnji postaje čisti performans, svaka odluka postaje lakša, a svaki proizvod ispunjava svoj potencijal. Kako?

ImelBIS rješava i ove probleme

 – Neadekvatno ili loše planiranje proizvodnje
 – Neučinkovito upravljanje skladištem i zalihama
 – Kašnjenje sa isporukama proizvoda
 – Prevelika količina škarta i reslova
 – Loša iskorištenost i raspoređenost proizvodnih resursa

 

A rezultat su benefiti..

Benefiti su osnovni razlog zašto krenuti u proces implementacije informacionog sistema ImelBIS:

– Ranije prepoznavanje problema u proizvodnji

– Povećana konkurentnost u ponudama tačnim određivanjem cijena

– Niži troškovi držanja zaliha

– Bolje upravljanje velikim transakcijama, samostalno, bez potreba za dodatnim resursima

– Podatke je lakše pronaći i dostupniji su menadžmentu

– Bolje donošenje odluka u poslovanju

– Manji troškovi računovodstva zbog manje grešaka

– Obračun troškova na mjesečnom nivou, finansijski rezultat svakoga mjeseca

– Poboljšan izbor dobavljača na temelju ocjena rezultata iz podataka

– Poboljšano planiranje kapaciteta

– Uštede u troškovima zbog poboljšanja efektivnosti cjelokupne opreme (OEE)

– Mjerenje indikatora ključnog učinka (KPI)

 

 

 

 

A evo i dodatne pogodnosti: Zainteresovani ste za besplatnu prezentaciju?
Pošaljite svoje podatke, i stupit ćemo u kontakt!

Ostale novosti

Da li ste pročitali?

Centrala: +387 35 550 100
Prodaja: +387 35 553 504
Radno vrijeme:

Pon – Pet: 07:30 – 16:30 h (maloprodaja)

Pon – Pet: 07:30 – 16:00 h (softver)

Potražite nas na Facebooku, YouTube ili nas kontaktirajte putem e-maila na info@imel.ba