fbpx

Web trgovina kao “najbolje rješenje” za prodavce i kupce


Napisano 01.04.2020

Šta Web ili Online trgovina predstavlja danas?

 

 

Savremene digitalne tehnologije omogućile su prodaju i kupovinu proizvoda putem internet shopova poznatih kao Web trgovina.
Mnogi kupci prije nego što neki proizvod ili uslugu kupe informišu se na internetu, čitaju forume kako bi pronašli ono što traže. Ukoliko kompanija ima web trgovinu veća je mogućnost da će kupac dok istražuje karakterisitke željenog proizvoda ili usluge odmah i obaviti kupovinu online putem.

 

Neki od komentara kupaca na web trgovinu su:

„Mnogo je lakše sjediti kod kuće, pronaći ono što mi treba, kupiti i onda kupljenu robu dostave mi na kućna vrata.“

„Kupovina putem interneta je čudo i postala je moj hobi. Dobijam jeftinije proizvode, veći je izbor, udobnost, nema gužve. Mogu platiti kada preuzmem robu. Šta još poželiti?“

 

Viša sila pod nazivom COVID-19 dramatično će promijeniti naše živote.

U budućnosti će sve više kupaca koristiti internet odnosno web trgovinu za kupovinu proizvoda.

 

Da li je Vaša prodaja opala? Trebate NORMShop.

 

Ne dozvolite da Vaša prodaja pada ili da se u potpunosti zaustavi, ugasi.
Dolazi vrijeme ali i generacije koje jednostavno vole da kupuju sa svojih mobilnih telefona, laptopa ili tableta. Trenutno je rekordni porast kupovine proizvoda i usluga putem online trgovine i treba iskoristiti ovu priliku odmah.
NORMShop je model web trgovine koji prodavcima omogućava da svoje poslovanje na jednostavan, efikasan, brz i jeftin način prebace i pokrenu na internetu.
NORMShop predstavlja platformu online trgovine gdje prodavci mogu po želji kreirati vlastitu kvalitetnu i modernu web trgovinu.
NORMShop platforma se ne kupuje, ona se iznajmljuje na određeni željeni period i prestaje koristiti ukoliko više nema potrebe za njom.

 

NORMShop je Web trgovina po modelu ključ u ruke.

 

 

5 TOP prednosti web trgovine za web prodavce:

 

• Brza internet pretraga proizvoda ili usluge pokazuje da se kompanije natječu za prodaju tog proizvoda ili usluge i da je tražen. Ukoliko Vaša kompanija ima proizvod na internet mreži, tada postajete web prodavac i imate šansu da prodate svoje proizvode kupcima koji surfaju na internetu.
• Web trgovina može dostići jednostavno više online kupaca nego što bi ih se ikada kroz vrata neke fizičke trgovine moglo prošetati.
• Web trgovina uklanja blokade putovanja, parkiranja i gubitka vremena na putu i ono što je veoma bitno jeste da web trgovina radi 24/7/365 a ne brinete o prekovremenom radu.
• U svojoj ponudi web trgovine možete imati više proizvoda nego što bi fizički moglo stati na police trgovine.
• Možete nastaviti sa prodajom u Vašoj fizičkoj trgovini ali putem web trgovine imate mogućnost uslužiti i kupce koji su udaljeni stotinama kilometara.
 

5 TOP prednosti web trgovine za web kupce:

 

• Kupac kupuje iz udobnosti i sigurnosti svoga doma. Web trgovina pristupačna je 24/7/365 i kupac može obavljati trgovinu za vrijeme praznika, može kupovati između reklama dok gleda televiziju ili kasno u noćim satima.
• Nema gužve, čekanja i pritiska kao u fizičkim trgovinama, nema problema sa parkingom i saobraćajem.
• Kupac može izvršiti usporedbu cijena proizvoda ili usluge koju želi kupiti. Na ovaj način kvalitet i cjenovna prednost web prodavca privući će kupca.
• Kupac ima mogućnost plaćanja proizvoda ili usluge pouzećem.
• Kada jednom kupac obavi kupovinu putem web trgovine i dobije ono što je kupio stiče povjerenje i sigurnost u prodavca i ponovo mu se vraća.
 

 

Praćenje prodaje, mali savjeti.

 

Bilo da proizvodite proizvode i usluge koje prodajete putem web trgovine ili ste klasični prodavac (proizvode nabavljate od dobavljača) moći ćete pratiti potražnju jer ćete tačno znati koliki i kakvi su zahtjevi Vaših kupaca i odakle oni stižu.

To indirektno povlači da trebate pojačati marketing kampanje na tim područjima ili toj dobnoj odnosno polnoj skupini.

Web trgovina omogućava da uspostavite direktan kontakt sa svakim kupcem ponaosob i da se on ne ustručava da kaže svoje mišljenje ili zahtjeve koji se mogu iskoristiti u cilju unapređenja Vaše prodaje.

 

Online prodaja je zasigurno način prodaje skorije budućnosti.

 

Ostale novosti

Da li ste pročitali?

Centrala: +387 35 550 100
Prodaja: +387 35 553 504
Radno vrijeme:

Pon – Pet: 07:30 – 16:30 h (maloprodaja)

Pon – Pet: 07:30 – 16:00 h (softver)

Potražite nas na Facebooku, YouTube ili nas kontaktirajte putem e-maila na info@imel.ba