fbpx

Primopredaja specijalizovanog rješenja u MIZ Doboj


Napisano 27.01.2022

“U četvrtak, 13.01.2022.godine, svečanom primopredajom u Medžlisu Islamske zajednice Doboj pušten je u upotrebu specijalizirani integrisani informacioni sistem za upravljanje i evidenciju svih poslovnih i službenih aktivnosti koje se odvijaju u sklopu Medžlisa IZ Doboj. Navedeni informacioni sistem sastoji se od integracije tri osnovna modula: Desktop aplikacija imelBIS i DMS, Web aplikacije i Web stranice (e-servis).
 
Korištenjem e-portala ( mizdoboj.ba ) članovima i pripadnicima Islamske zajednice je olakšana komunikacija sa cjelokupnom administracijom MIZ Doboj u smislu lakšeg pronalaženja informacija i odgovarajućih formulara, kao i jednostavnijeg podnošenja zahtjeva, prijema rješenja i ostalih dokumenata.
 
 

 

 

Portal omogućava da se određeni postupci koji su se do sada obavljali na šalteru, mogu obaviti i od kuće, odnosno bez fizičkog dolaska u Medžlis, kao što je npr zakazivanje sastanka, učlanjenje, prijava šerijatskog vjenčanja, prijava dženaze i dr.

 

Odabrana kompanija Imel doo iz Lukavca je 6 mjeseci radili na projektovanju Informacionog sistema, sa svim njegovim komponentama, da bi Informacioni sistem bio završen i predat na upravljanje MIZ Doboj u januaru 2022.godine.

 

Navedeni projekat realiziran je uz podršku općina Doboj Jug i Doboj Istok, te uz podršku Grada Doboja i Muftijstva zeničkog.”

 

Medžlis Islamske zajednice Doboj 

 

 

 

 
 
                           
 
 

 

Zainteresovani ste za besplatnu prezentaciju?

Ostale novosti

Da li ste pročitali?

Centrala: +387 35 550 100
Prodaja: +387 35 553 504
Radno vrijeme:

Pon – Pet: 07:30 – 16:30 h (maloprodaja)

Pon – Pet: 07:30 – 16:00 h (softver)

Potražite nas na Facebooku, YouTube ili nas kontaktirajte putem e-maila na info@imel.ba